Make your own free website on Tripod.com
Home | Sinikukkasukat | Vadelmapipo | Mansikkapipo
Neuleohjeita
Sinikukkasukat

sinisukat.jpg

sinikukka.jpg

Sinikukkasukat on neulottu perussukan mallin mukaan, vahvistamattomalla kantapäällä . Esimerkiksi täältä löytyy ohje perussukan neulomiseen.
 
Itse tein sinikukkasukkani siten, että neuloin vain muutaman kerroksen 1o, 1n- joustinta varren reunaosaan (tummansinisellä) ja aloitin sileän oikean neuleen kuvioiden kera jo heti sen jälkeen.
 

Näillä kukilla olen koristanut koko sukan, mutta ihan yhtä hyvin näitä voi tehdä vaikka vain rivin sukan varteen.
 
Kukkia neuloessa kuljetin mukana vain tummansinisen värin, ja tein sukan valmistuttua silmukoita jäljitellen vaaleansiniset sekä mustat osat. Siten neulominen oli helpompaa, tosin silmukoiden jäljittelyyn meni niin paljon aikaa, että voisi olla ehkä helpompaa kuljettaa mukana myös vaaleansininen väri. Mutta sitä en ole itse kokeillut, joten en tiedä olisiko se parempi vaihtoehto;-) Jokainen tietää itse tykkääkö enemmän lankamäärien kuljettamisesta vai silmukoiden jäljittelystä lopuksi:-)
 
Kukat neuloin noin päin kuin ruutukaaviosta näkyy, mutta sukassahan kuvio kääntyy ikään kuin ylösalaisin kun sukka neulotaan (ainakin suomalaiseen tapaan) varresta kohti kärkeä.
 

Ruutukaavio sinikukkaa varten.
sinikukkakuvio.jpg